Media

TVR Cultural, pe Trilulilu

Autor: Irina Chisor
Publicatie: www.curentul.ro
Data aparitiei:04.07.2011

Dorinţa de a fi pretutindeni aproape de oameni a făcut ca ideea TVR Cultural de a lansa un canal de videosharing să se concretizeze şi să devină realitate. Astfel, cei dornici să urmărească documentare, interviuri realizate cu oameni de excepţie sau alte propuneri cu marca TVR Cultural sunt invitaţi să acceseze linkul: www.trilulilu.ro/tvr-cultural. La această adresă se va deschide site-ul de videosharing Trilulilu.ro, unde cei interesaţi vor lua contact cu tot ceea ce înseamnă cultură transmisă pe cale virtuală. Prin înfiinţarea acestui program de pe Trilulilu se doreşte uşurarea transmiterii informaţiilor cu un substrat cultural deosebit, propunându-şi totodată să ofere un conţinut video de calitate, uşor de utilizat indiferent de locaţie.
Toader Păun, e-marketing manager TVR, a declarat: „Prin noul canal de pe Trilulilu.ro încercăm să le arătăm celor care preţuiesc adevăratele valori că TVR Cultural este locul unde se pot regăsi în ceea ce văd, aud şi simt“. Totodată, acesta a vorbit despre rolul materialelor postate, menite să redeschidă apetitul oamenilor pentru ceea ce contează cu adevărat în materie de cultură. Accesarea paginii  TVR Cultural propune vizionarea selecţiilor de imagini de arhivă, documentare, interviuri şi reportaje de colecţie. Tot aici se pot urmări cele mai importante emisiuni, existând şi un calendar unde cei interesaţi pot urmări cursul celor mai importante evenimente culturale.
Vizitatorii paginii nou-înfiinţate pot viziona încă din prima săptămână partea întâi a seriei de documentare despre munţii Apuseni – „Poveşti de taină ale Apusenilor“, ce a obţinut premiul „Simpatia Publicului“ la Festivalul Internaţional de Film Documentar Cronograf de la Chişinău. Tot aici se poate găsi şi interviul acordat televiziunii de către soprana Angela Gheorghiu, difuzat în cadrul emisiunii „Profil, poveste, personaj“.
Colaborarea cu Trilulilu s-a dovedit a fi de un real succes, TVR Cultural punându-şi speranţele în larga audienţă a site-ului, în speranţa atragerii de noi vizitatori, dornici de a se hrăni virtual cu o cantitate semnificativă de cultură. „Colaborarea pe care o avem cu TVR 1 prin intermediul canalului «ÎnTrecerea Anilor» s-a dovedit a fi un succes, astfel încât colaborarea cu TVR Cultural e un pas firesc pentru ambele părţi. Internetul este o forţă care nu poate fi ocolită, iar Trilulilu are deschidere spre o audienţă pe care televiziunile o ating mai greu. Suntem convinşi că utilizatorii noştri vor urmări cu interes documentarele şi interviurile TVR Cultural. Ca şi bonus pentru comunitate, aceasta se va bucura şi de clipuri special filmate pentru prietenii canalului TVR Cultural de pe Trilulilu“, a declarat Sergiu Biriş, directorul general Trilulilu.

Articol aparut in www.curentul.ro.