Media

BIROU DE COMPANIE: Trilulilu, sediul “Youtube-ului romanesc”

Autor: Cristina Negraru
Publicatie: www.wall-street.ro
Data aparitiei: 15.07.2011

Primul sediu al Trilulilu a fost inchiriat in 2007 intr-o casa veche din Cluj-Napoca, iar cei noua “crocodili” care lucrau pentru site erau considerati “nepotii” proprietarilor. Acum numarul de angajati este dublu, iar in sediul aflat intr-o cladire de birouri predomina verdele, rozul si albul, culorile emblema ale site-ului.

Conducerea companiei a inchiriat o suprafata de 210 de metri patrati la parterul si primul etaj al unei cladiri de birouri de trei etaje, aflate in cartierul Zorilor, aproape de Gradina Botanica si centrul comercial Sigma Center.

“Este extrem de aproape de centru, dar si de statia de autobuz care face legatura cu aproape orice punct din Cluj Napoca. In zece minute de mers pe jos ajungi in centrul orasului si in cinci minute ajungi la statia de autobuz sau la taxi”, explica Sergiu Biris (foto), directorul general si fondatorul site-ului Trilulilu, site de partajare de continut video cunoscut si sub numele de “YouTube-ul romanesc”.

Compania are in prezent 20 de angajati, dintre care 18 persoane lucreaza in cladirea de la Cluj, iar ceilalti doi, care se ocupa de vanzari, sunt la Bucuresti, in centrul de afaceri Bucharest Hubb.

“Am inchiriat spatiul pe o perioada nedeterminata, iar chiria a fost negociata tocmai avand in vedere contractul pe termen lung pe care l-am facut cu proprietaraul. Cladirea a fost aleasa pentru locatie, pentru spatiozitate si pentru ferestrele mari. Mai mult, este amplasata intr-o zona cu vegetatie, pe o strada in care masinile circula destul de rar”, mai spune managerul celui mai vizitat site din Romania.

La parterul cladirii se afla bucataria si zonele de filmari si fotografii, iar la primul etaj se afla birourile angajatilor, o sala de sedinte si biroul directorului general.

“Avem o bucatarie echipata cu tot ce este necesar: frigider, chiuveta, masa, scaune, cuptor cu microunde, cafetiera etic. La fiecare inceput de luna, ne aprovizionam cu cafea, ceai, suc, apa, biscuiti, ciocolata.Tot la parter, avem drept vecini un birou de arhitectura, iar in pauzele de pranz ne jucam ping pong sau darts cu arhitectii”.

Pe de alta, parcarea numara zece locuri, iar seful Trilulilu spune ca acestea sunt indeajuns.

Trilulilu.ro a fost lansat oficial in ianuarie 2007 de Sergiu Biris, Andrei Dunca, Vlad Gorgan, Bogdan Colceriu si Dragos Birlea.

Acesta este site-ul cu cei mai multi utilizatori unici in Romania, in iunie inregistrand peste 2,65 milioane de vizitatori, potrivit Studiului de Audienta si Trafic Internet (SATI).

Din mai 2008, actionarul majoritar al site-ului este omul de afaceri de origine franceza Alexis Bonte, care detine 51% din companie. Atunci site-ul a fost evaluat la 2,5 milioane de euro.

Articol aparut in www.wall-street.ro