Media

TVR Cultural îşi lansează canal pe Trilulilu

Autor: Iulia Bunea
Publicatie: www.adevarul.ro
Data aparitiei:03.07.2011

După modelul Vaticanului care şi-a făcut canal pe YouTube, şi TVR Cultural şi-a lansat propriul canal pe platforma românească de video sharing, Trilulilu.ro, conform unui comunicat al postului public de televiziune. Astfel, vor fi încărcate periodic pe adresa www.trilulilu.ro/tvr-cultural documentare difuzate de TVR Cultural, interviuri cu personalităţi şi alte clipuri.

„Prin noul canal de pe Trilulilu.ro încercăm să le arătăm celor care preţuiesc adevăratele valori că TVR Cultural este locul unde se pot regăsi în ceea ce văd, aud şi simt. Documentarele şi interviurile de pe acest canal au rolul de a redeschide apetitul oamenilor pentru ceea ce contează cu adevărat în materie de cultură”, a declarat Toader Păun, e-Marketing Manager TVR. Păun spune că această mutare este menită să apropie postul cultural de public şi să promoveze în mediul online emisiunile pe care le difuzează. În prima săptămână de la lansare va fi difuzată, pe canalul de pe Trilulilu.ro, prima parte dintr-o serie de documentare despre Munţii Apuseni.

Documentar pe Trilulilu

Filmul, produs de TVR Cultural şi realizat de Cristina Oancea, a obţinut premiul „Simpatia Publicului” la Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF de la Chişinău. Tot pe canalul TVR Cultural de pe Trilulilu.ro poate fi urmărit integral şi un interviu acordat de soprana Angela Gheorghiu. “Internetul este o forţă care nu poate fi ocolită, iar Trilulilu are deschidere spre o audienţă pe care televiziunile o ating mai greu”, a declarat Sergiu Biriş, director general Trilulilu. TVR Cultural a devenit tot mai activ în mediul online. Recent a fost lansată şi pagina de Facebook a postului de televiziune.

Articol aparut in www.adevarul.ro