Media

Site-urile de partajare intră în legalitate: trilulilu.ro a semnat un parteneriat cu Universal Music

Autor: Mihai Prodan
Publicatie: www.ziuadecj.ro
Data aparitiei: 15.02.2011

Site-ul clujean de partajare de fişiere trilulilu.ro a anunţat astăzi că a semnat primul contract contract de licenţiere cu cea mai mare companie din industria muzicală, Universal Music.

“Astfel, Trilulilu este singurul site din România, cu conţinut postat de către utilizatori, care are drepturi de difuzare a pieselor Universal Music – cea mai mare casă de discuri din lume – şi Roton – unul dintre cei mai mari producători de muzică din România”, arată responsabilul de relaţii publice al Trilulilu, Alina Crâncău. Contractul urmăreşte împărţirea veniturilor din publicitatea atrasă de site, care are în schimb autorizaţia de a distribui orice piesă care aparţine Universal Music, chiar dacă aceasta este încărcată de utilizatori. “Pentru a fi însă în concordanţă cu strategia globală Universal Music, piesele vor fi disponibile pentru ascultare doar pentru utilizatorii din România”, precizează Crâncău.

“A durat foarte mult timp să ajungem aici, ne bucurăm pentru reuşită şi ne dorim mult succes alături de Trilulilu. Cred, de asemenea, că marea satisfacţie pe care o vom avea noi, Universal şi Trilulilu, va fi aceea de a vedea, într-un timp relativ scurt, că tot mai multe site-uri de muzică “trec de partea bună” a pieţei. Bani se pot face din muzică şi în mod legal, iar Trilulilu este un exemplu în acest sens”, a declarat directorul general al Universal Music România, Ioana Feşnic.

Trilulilu.ro, lansat în ianuarie 2007, este cel mai vizitat site românesc, cu peste trei milioane de vizitatori unici pe lună.

Articol aparut in www.ziuadecj.ro.