Media

Clujul, judeţul cel mai prezent pe Facebook din provincie

Autor: Mihai Prodan
Publicaţie: www.ziuadecj.ro
Data apariţiei:25.01.2011

Judeţul Cluj are cel mai mare număr deutilizatori înregistraţi pe cunoscuta reţea de socializare Facebook, după Bucureşti, relevă un raport al FaceBrands.ro.
Conform studiului, numărul de utilizatori înregistraţi în Cluj depăşeşte 90.000 şi o pondere de 8,4% din totalul utilizatorilor din România. Judeţul ocupă, astfel, locul II în clasament, după Bucureşti, unde numărul utilizatorilor depăşeşte 303.000 şi care deţine aproape un sfert din totalul utilizatorilor înregistraţi în România.

În clasamentul paginilor cu cei mai mulţi fani din România figurează şi trei pagini ale unor afaceri din Cluj. Pagina site-ului de user-generated-content Trilulilu are peste 33.800 de fani, pagina Nokia România are 23.564 “like”-uri iar pagina societăţii de asigurări Groupama a depăşit 12.000 de fani. Specialistul în relaţii publice al trilulilu.ro, Alina Crâncău, spune că pagina de Facebook a site-ului “a ajutat la atingerea mult mai uşoară a target-ului şi la dezvoltarea comunităţii în jurul noilor medii sociale, unde se află şi publicul nostru ţintă”.

De menţionat însă, deşi în România există peste 2,5 milioane de utilizatori, doar 1,25 milioane şi-au setat oraşul în care lucrează în profilul personal al site-ului.

În ce priveşte clasamentul paginilor din Cluj, pe prima poziţie se află pagina complexului comercial Iulius Mall, cu 6.900 fani, urmat de mall-ul Polus Center, cu 5.200 fani.

“Este pentru prima dată când putem vedea structura utilizării reţelei Facebook în România la nivel de oraş şi de judeţ. Publicitatea pe Facebook are o importantă componentă locală, şi de aceea aceste cifre sunt din ce în ce mai importante”, a declarat managerul uneia dintre cele două agenţii care au realizat studiul, Ionuţ Oprea.

2.591.100 utilizatori de Facebook în România.
1.252.440 (48,34%) dintre utilizatori şi-au setat oraşul

Articol apărut în www.ziuadecj.ro.