Media

4 ani de Trilulilu

Autor:Adriana Borotici
Publicaţie:www.mad3.ro
Data apariţiei:25.01.2011
Sergiu Biris

Trilulilu a implinit 4 ani in 22 ianuarie, noi am vrut sa le uram la multi ani si sa aflam mai multe despre acesti 4 ani. Sergiu Biris, Crocodilu’ Sef ne raspunde la cateva intrebari.

MADE: Cum au fost acesti 4 ani?

Sergiu Biris: Nici nu stiu cum au trecut acesti patru ani. Atunci cand iti stabilesti niste obiective, te implici activ in tot ce se intampla in “ograda” ta si nu prea ai timp sa te opresti si sa te gandesti cum e. Daca lucrurile ies bine, atunci si tu te simti bine si iti stabilesti urmatorul obiectiv. Daca iese si acela asa cum ti-ai dorit, atunci esti si mai fericit si tot asa:)

MADE: Care este cea mai placuta amintire in acesti 4 ani?

Sergiu Biris: Probabil una de acum 4 ani, cand eram in primele luni de existenta ca si brand. Un prieten mi-a trimis un link de pe Trilulilu pe YM. In acel moment am stiut ca proiectul va avea success. Nu stiu neaparat daca e cea mai placuta amintire pe care o am legata de Trilulilu, dar cu siguranta e una aproape de sufletul meu.

MADE: Ce poti sa ne spui despre echipa din Cluj si cea din Bucuresti?

Sergiu Biris: In acest moment Trilulilu are 15 angajati. Partea de sales ( 2 angajati) e la Bucuresti, unde avem un birou. Pot sa spun ca sunt mandru de fiecare din crocodilii mei, asa cum ne place sa ne numim, echipa de sales de la Bucuresti se misca bine, cu mult suport din partea colegilor de la Cluj.

MADE: A fost Trilulilu afectat de criza din ultimii ani?

Sergiu Biris: Pentru noi, anul trecut a fost un an cu multe provocari, in care, in ciuda mediului economic instabil, am decis sa facem un pas mare luandu-ne soarta in propriile maini: am internalizat total vanzarile de publicitate. A fost o miscare care s-a dovedit a fi greu de implementat pe termen scurt, insa cu rezultate excelente si sanatoase pe termen lung. E clar: nu poti sa iti dezvolti cu adevarat business-ul daca nu ai control total pe cea mai de pret resursa a ta.

Cine spune ca nu a fost afectat de criza, probabil ascunde ceva. Bani exista insa pe piata, trebuie doar sa stii cum sa iti rentabilizezi afacerea si sa te adaptezi in functie de situatia economica. Tocmai de aceea, vreau sa va “ amenint”: anul acesta vom iesi in fata cu multe surprize, ramaneti cu ochii pe noi:)

MADE: Ce proiecte Trilulilu au fost cele mai apeciate?

Sergiu Biris: Cook’n Rolla a castigat la Webstock premiul pentru cel mai bun proiect de Publishing, iar Ca$$a Loco – La Mall a luat locul 1 la Virale. Viata in 3, proiect dezvoltat de Romtelecom a fost un pariu important pe continutul video online si un proiect in jurul caruia s-a inchegat o comunitate importanta de oameni. Sa zicem ca aceste proiecte au fost cele mai mari, datorita vizibilitatii de care s-au bucurat.

MADE: Poti sa ne dai cateva date despre vizitatori pe luna?

Sergiu Biris: Am incheiat 2009 cu 2.6 milioane de vizitatori unici pe luna. 2010 l-am trecut cu peste 3.4 milioane de unici si cu un record de peste 300.000 de vizitatori unici intr-o singura zi. Avem aproape 1 milion de utilizatori inregistrati, din care peste 30% sunt activi in fiecare luna. Am mizat pe crestere organica (am preferat-o tot timpul) si suntem in continuare cel mai vizitat site dezvoltat de o companie romaneasca cu o cota de piata semnificativa din totalul conexiunilor la Internet in Romania.

MADE: De unde ideea concursului cu ocazia aniversarii celor 4 ani?

Sergiu Biris: Concursurile aniversare sunt un lucru obisnuit pentru comunitate. E maniera noastra de a le multumi celor care au fost alaturi de noi. Anul acesta tematica concursului ne va oferi un feedback interesant si anume cum vede comunitatea site-ul.

MADE: Care sunt planurile pentru 2011?

Sergiu Biris: Avem multe planuri pentru anul acesta dar nu vreau sa dezvalui inca nimic. Prefer sa o fac cand va pot oferi toate detaliile. Oricum, pot sa va spun ca vom avea cate ceva de anuntat in fiecare luna.

MADE: Am inteles ca se mareste echipa, ce fel de persoane o sa cautati?

Sergiu Biris: Cautam in principal programatori PHP si Flash developer.

MADE: Multumim pentru raspunsuri si inca o data La multi ani!

Articol apărut în www.mad3.ro.