Media

BLOG – Crocodilul ardelean

Autor: www.money.ro
Publicatie: www.money.ro
Data aparitiei:14.12.2o10

Sergiu Biriş, fondatorul site‑ului Trilulilu – şi Crocodilu’ Şef, aşa cum îi place să se numească –, a intrat în business în 2002, când şi‑a înfiinţat propria agenţie de web design&development. Se împlineau atunci doi ani de la primul său contact cu Internetul. A dezvoltat mai multe proiecte, însă cel mai mare succes l‑a avut cu Trilulilu. În tot acest timp, a făcut şi greşeli, unele dintre ele fiind chiar majore: au existat cazuri când s‑a implicat în unele proiecte, deşi instinctul său îi spunea că ele vor fi un eşec.

>În vară şi‑a cumpărat un iPad – în mare parte din curiozitate, mărturiseşte Biriş. L‑a luat pentru momentele de relaxare: „E plăcut să citeşti ziare, reviste, bloguri sau cărţi. Poţi citi cărţi şi pe întuneric“, glumeşte el. Adaugă însă, pe un ton mai serios, că astfel de device‑uri reprezintă un nou canal de distribuţie pentru presa scrisă şi, poate, un colac de salvare pentru print. Spune că ar plăti mult mai uşor 2–3 euro ca să fie abonat la o revistă pe iPad decât să o cumpere din magazin. „Pe laptop, clar n‑aş fi făcut alegerea asta.“

>Ce a învăţat în anul de criză 2009? Să fie mult mai atent la bani, ce înseamnă să ai un contract beton (şi că timpul pierdut cu fiecare detaliu al unui contract nu este timp pierdut), că oricât de nasol arată situaţia există soluţii pentru orice. Iar lista continuă cu alte şaptesprezece învăţăminte.

>Clujeanului sociabil şi deschis – aşa cum se autodescrie încă din primele rânduri – îi place să scrie cu umor, o mărturie fiind scrisoarea intitulată „Dragă antreprenorule“, în care enumeră motivele pentru care trebuie să‑i ignori pe Ei. Cine sunt Ei? Citeşte pe blog. (sergiubiris.ro)

Articol apărut în www.money.ro.