Media

Contract antipiraterie la Trilulilu

Autor: D.O.
Publicatie: www.ziuadecj.ro
Data aparitiei: 22.02.2010

Un contract pentru respectarea drepturilor de autor pentru fişierele care sunt încărcate pe site-ul de user generated content trilulilu.ro, produs la Cluj, a fost semnat la sfârşitul lunii trecute de reprezentanţii Asociaţiei Industriei Muzicale din România (AIMR), Trilulilu şi compania de hosting Hostway.
Acest contract este o premieră pentru România, asigură reprezentanţii Trilulilu.ro într-un comunicat de presă.

Contractul se referă doar la produsele din repertoriul membrilor AIMR care sunt încărcate pe site. “Prin implementarea unei măsuri tehnice de protecţie prin amprentare digitală a conţinutului (“fingerprinting”) Trilulilu va putea filtra informaţia de pe propriul site, indentificând fonogramele şi videogramele din repertoriul membrilor AIMR. Această măsură va permite producătorilor să sesizeze reproducerile neautorizate dar şi să beneficieze de promovare proprie sau de venituri viitoare sub forma publicităţii online sau a download-ului legal. Această tehnologie va fi implementată până la data de 30 iunie 2010”, se arată în comunicatul Trilulilu.

Prin acest contract, artiştii şi casele de producţie câştigă un nou canal de distribuţie, utilizatorul final beneficiază de divertisment gratuit şi de bună calitate, iar Trilulilu devine cel mai mare canal online de distribuţie audio/video legală din România, a arătat directorul general al Hostway România, Flaviu Rădulescu.

Site-ul Trilulilu a fost lansat in ianuarie 2007 şi este în prezent unul dintre cele mai vizitate site-uri româneşti, cu peste 2,6 milioane de vizitatori unici lunar.

Articol apărut în www.ziuadecj.ro .