Media

AIMR si Trilulilu pun punctul pe …drepturile de autor

Autor: Adriana Ahtide
Publicatie: www.mobile-news.ro
Data aparitiei: 22.02.2010

La sfarsitul lui ianuarie 2010, reprezentantii Asociatiei Industriei Muzicale din Romania (AIMR), Trilulilu si Hostway, au semnat, in premiera in Romania, un contract de tranzactie pentru asigurarea respectarii drepturilor de autor pentru produsele ce apartin producatorilor de muzica, membri ai AIMR si care sunt accesibile pe site-ul www.trilulilu.ro.

Prin implementarea fingerprinting-ului (tehnici de amprentare digitala a continutului), Trilulilu va filtra clipurile de site si va putea identifica materialele video si audio care apartin membrilor Asociatiei. Astfel, reproducerile neautorizate vor fi identificate si se vor putea valorifica bugetele din download legal.

Trilulilu a semnat deja cu o parte din membrii AIMR contracte de licenta pentru utilizarea materialelor pe website. Sergiu Biris, fondatorul Trilulilu, considera aceasta masura antipiraterie drept o situatie win-win pentru partile implicate, contribuind la optimizarea potentialului economic al website-ului.

Pe viitor, AIMR va promova noi modalitati de colaborare si cu alti furnizori de continut online, pentru a-i determina sa implementeze masuri tehnice de protectie, in conditiile in care distributia de continut audio/video online este in continua crestere.

“Artistii si casele de productie castiga un nou canal de distributie, utilizatorul final beneficiaza de divertisment gratuit si de buna calitate, iar Trilulilu devine cel mai mare canal online de distributie audio/video legala din Romania.”, declara Flaviu Radulescu, Director General Hostway Romania.

Trilulilu este cea mai mare comunitate on-line din Romania, unde vizitatorii pot urmari si contribui cu clipuri video, audio si imagini. Trilulilu a fost lansat in ianuarie 2007, fiind in prezent unul dintre cele mai vizitate site-uri romanesti cu peste 2.6 milioane de vizitatori unici lunar. AIMR are ca scop prevenirea faptelor de piraterie si a faptelor care genereaza prejudicii industriei muzicale din Romania.

Articol apărut în www.mobile-news.ro.