Media

Jocul de strategie eRepublik, tradus si in romana

Autor: Cristina Negraru
Publicaţie: www.wall-street.ro
Data apariţiei: 16.12.2009

Interfata jocului international de strategie politica, economica si militara eRepublik lansat in enlgeza a fost tradusa si in limba romana, in prezent fiind disponibil in zece limbi, anunta eRepublik Labs, compania care dezvolta platforma online.

Jocul lansat in 2007 de George Lemnaru (director operational al eRepublik Labs) si Alexis Bonte, cel care detine si 51% din platforma Trilulilu, a fost initial in limba engleza, dar incepand cu luna iunie site-ul este disponibil si in spaniola (Spania este a treia tara ca numar de utilizatori dupa SUA si Serbia), pentru ca ulterior sa fie tradus in franceza, germana, rusa, portugheza (in noiembrie) romana, maghiara, italiana si suedeza (din decembrie).

“Interactiunea intre utilizatori este cheia in eRepublik si aceasta este intotdeauna mai buna cand este in propria limba. Vrem sa traducem jocul si in alte limbi pentru a-l face mai accesibil comunitatii noastre”, afirma Alexis Bonte , co-fondator si director executiv aleRepublik Labs.

Jocul fondat cu aproximativ 200.000 de euro in 2007 a atras din vara lui 2008 pana acum finantari de aproximativ 2,55 milioane de euro. eRepublik are aproape 250.000 de utilizatori din 60 de tari.

Articol apărut în www.wall-street.ro.