Media

Trupa Spitalul de Urgenta va realiza un videoclip in care actorii sunt fanii trupei

Autor: www.evz.ro
Publicaţie: www.evz.ro
Data apariţei: 10.11.2009

In cadrul turneului de promovare a celui de-al saselea album, intitulat “F.P.S.”, trupa Spitalul de Urgenta lanseaza un nou concurs destinat fanilor prin care acestia pot devenii actorii noului videoclip.

Ce trebuie sa faci daca vrei sa participi? Doritorii trebuie sa inregistreze un filmulet in care sa se surprinda pe ei insisi in camera de camin cantand piesa “Mi se rupe”. Piesa poate fi gasita pe site-ul www.danhelciug.ro sau pe trilulilu.ro. Inregistrarile pot fi realizate cu camera video, foto sau telefon si transmise pe adresa concurs@danhelciug.ro sau pe grupu Spitalul de Urgenta de pe site-ul partenerului trilulilu.ro, in perioada 10 – 30 nov.  Cele mai reusite filmulete vor fi incluse in videoclipul piesei “Mi se rupe”, dedicata vietii de student, ce va fi lansat pe internet in data de 2 decembrie.

In cadrul turneului de promovare a albumui “F.P.S.”, Spitalul de Urgenta lanseaza un nou concurs national adresat fanilor, prin care acestia pot fi actorii noului videoclip pentru una dintre piesele de pe noul album “F.P.S.”. Piesa este intitulata “Mi se rupe” si este dedicata vietii de student. Cei care doresc sa participe trebuie sa inregistreze un filmulet care sa surprinda imagini din camera de camin si pe autorul acestuia, cantand piesa “Mi se rupe”. Perioada de desfasurare a concursului este 10 – 30 nov, timp in care filmuletele pot fi inscrise pe adresa de mail concurs@danhelciug.ro sau incarcate pe grupul Spitalul de Urgenta de pe site-ul Trilulilu.ro.

Pentru promovarea concursului trupa va sustine un concert in clubul R2 din Regie in data de 24 noiembrie, ocazie cu care va face un demo – fanii vor fi invitati sa cante pe scena alaturi de trupa (in sistem karaoke). Videoclipul va fi lansat pe internet in data de 2 decembrie.

In “F.P.S.” Dan Helciug abordeaza cu curaj o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, cantand despre viata de student, politica, si de ce nu, despre fotbal. Piesele raman insa incarcate de umorul specific artistului, care nu iarta nici pe altii, insa in final nu se iarta nici pe sine insusi. Trupa se joaca cu piesele si stilurile precum un papusar cu marioneta sa, iar referintele culturale, muzicale si politice abunda. “F.P.S.” este asadar un album de maturitate, prin care Spitalul de Urgenta isi dovedeste atat curajul, cat si implicarea in temele de interes ale generatiei actuale.

Noul album este produs de Real Sound & Visual si este distribuit de catre A&A Records. Albumul  “F.P.S.” costa 29,90 lei si poate fi achizionat la concerte, in reteaua librariilor Carturesti din toata tara, pe site-ul trupei www.danhelciug.ro si pe CharityGift.ro, www.charitygift.ro (un procent de 5% din valoarea albumului fiind redirectionat catre Fundatia pentru SMURD). CharityGift.ro este proiectul de voluntariat online adoptat de Spitalul de Urgenta dupa modelul“Adopta un ONG”.

Lista pieselor de pe albumul “F.P.S.”:

 1. Campionii
 2. La curba
 3. Viata in doi
 4. Luna in picioare
 5. Hai pe ei
 6. Lasa-ma sa beau
 7. Omu’ e
 8. Si maine e o zi
 9. Mi se rupe
 10. Buna dimineata
 11. Stay united!

Despre Spitalul de Urgenta si “F.P.S.”

Trupa s-a nascut in 2000, tatal ei fiind Dan Helciug, careia ii apartin conceptul, muzica si textul. Orchestratia originala a muzicii trupei o asigura Victor Panfilov, mentor spiritual si este imbogatita de catre exceptionalul chitarist Emil Chican. In “F.P.S.” Dan Helciug abordeaza cu curaj o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, cantand despre viata de student, politica, si de ce nu, despre fotbal. Piesele raman insa incarcate de umorul specific artistului, care nu iarta nici pe altii, insa in final nu se iarta nici pe sine insusi. Trupa se joaca cu piesele si stilurile precum un papusar cu marioneta sa, iar referintele culturale, muzicale si politice abunda. “F.P.S.” este asadar un album de maturitate, prin care Spitalul de Urgenta isi dovedeste atat curajul, cat si implicarea in temele de interes ale generatiei actuale.

Articol apărut în www.evz.ro.