Media

Schimbare in actionariatul Happy Fish

Autor: Simina Ministreanu
Publicaţie: www.wall-street.ro
Data apariţiei: 15.09.2009

Dragos Musat, actionar al Happy Fish New Media si director de creatie, si Alexandru Hancu, coordonator de programe, au parasit televiziunea online pentru a se alatura echipei Divertis, la Pro TV.

Cei doi vor fi scenaristi la Serviciul Roman de Comedie, in cea de-a doua ora de program Divertis pe Pro TV, potrivit paginademedia.ro.

Mutarea a fost intermediata de Toni Grecu, liderul trupei Divertis. Atat Hancu, cat si Musat au colaborat anterior cu trupa de divertisment. Proaspat integrati in echipa Pro TV, cei doi nu au dat declaratii presei. Potrivit lui Razvan Balasa, director general HappyFish.ro, decizia s-a produs in urma unor “optiuni personale” ale celor doi. Happy Fish cauta acum inlocuitori pentru posturile eliberate de Hancu si Musat.

Televiziunea online trece printr-o perioada de investitii si schimbari. De curand, a incheiat un parteneriat cu site-ul de video sharing Trilulilu.ro, in urma caruia va plasa continut video pe un canal dedicat pe Trilulilu, urmand ca cele doua companii sa-si imparta veniturile din reclama. De asemenea, Happy Fish se va ocupa de creatia proiectelor video ale Trilulilu.

“Pe termen scurt vom schimba complet site-ul nostru, vom demara parteneriatul cu Trilulilu si vom modifica programul saptamanal, astfel incat sa putem oferi userilor nostri un numar mai mare de filme saptamanal. De pe 21 septembrie, de fapt, aceste schimbari vor fi vizibile pe www.happyfish.ro”, dezvolta Razvan Balasa.

Pe termen mediu si lung, managerul isi propune monetizarea capacitatilor creative si de productie ale Happy Fish, cu deschidere spre proiecte de publicitate. “Experientele recente ne arata ca viralele, desi sunt greu de previzionat, nu sunt imposibil de realizat in mod constant”.

Cat despre situatia financiara, Balasa estimeaza o cifra de afaceri de 500.000 euro pentru grupul Green New Media (care detine HappyFish.ro si Greenchannel.ro), in 2009. “Despre profit este inca prematur sa vorbim acum, la jumatatea lui septembrie”. Anul trecut, Green New Media a raportat pierderi de 88.900 euro.

Compania Happy Fish New Media detine 67% din actiunile Green New Media si ii are, la randul sau, drept actionari pe Sorin Marin (25%), Tudor Liviu Marin (40.01%), Iordan Moraru (20%) si Dragos Musat (14,99%). Un alt actionar, Florin Cojocaru, s-a retras din afacere in luna iunie, pentru a se dedica unor proiecte personale. Happy Fish New Media a raportat anul trecut pierderi de 21.800 euro.

Articol apărut în www.wall-street.ro.