Media

Fusu: Nu vom mai vedea investitii online ca pana acum

Autor: Anca Arsene-Barbulescu
Publicaţie: www.businessmagazin.ro
Data apariţiei: 19.02.2009

Calin Fusu, fondatorul Neogen, considera ca anul acesta nu vor mai fi investitii in proiecte online comparabile cu cele din anii trecuti, a spus Calin Fusu, fondatorul Neogen, in cadrul evenimentului Web Club organizat de Evensys, facand aluzie la investitia de 10 milioane de euro pe care fondul american Tiger Global Management a facut-o in 2007, achizitionand pachetul minoritar de actiuni al Neogen si al site-ului de recrutare eJobs sau la milionul de euro pe care l-a platit omul de afaceri Alexis Bonte alaturi de alti investitori pentru 41% din Trilulilu. Fusu nu sustine insa ca investitorii vor ocoli in totalitate internetul romanesc, ci doar ca sumele investite vor fi prin comparatie mult mai mici.

Vlad Stan, fondatorul SeedMoney, un soi de fond de investitii dedicat exclusiv proiectelor online romanesti, a anuntat ca pregateste pentru anul acesta un buget cuprins intre 600.000 si 800.000 de euro, in crestere comparativ cu capitalul initial de jumatate de milion de euro, suma din care fondul a cheltuit deja mai mult de jumatate pentru cinci proiecte. “Ne-au batut la usa pana acum peste 100 de antreprenori aflati in cautare de finantare. Planul nostru ar fi sa ajungem la sfarsit de an sa fim implicati in cel putin 10 proiecte”, spune Stan, care a anuntat astazi investitia SeedMoney in veevid.ro, o platforma de video management creata pentru companiile care produc cantitati mari de continut video si doresc sa-l monetizeze si pe internet. In acelasi timp, SeedMoney se afla in discutii cu alte patru proiecte online din Romania, urmarind insa de anul acesta proiecte care pot fi extinse si la nivel international.

Spre deosebire de Seed Money, Swiss Venture si-a propus sa investeasca numai in proiecte locale, axandu-se pe acele proiecte care au un model de business foarte clar conturat. “Tocmai de asta, probabil peste 70% dintre proiectele in care ne vom implica vor fi de comert online pe nise”, spune Cristian Ducu, directorul executiv al Swiss Venture, compania avand in derulare sapte proiecte dezvoltate intern.

Articol apărut în www.businessmagazin.ro.