Media

Publicitate pe net: Romania se uita spre reclamele video

Autor: Dan Dragomir
Publicaţie: www.financiarul.com
Data apariţiei: 15.01.2009

In Romania domina inca promovarea prin bannere, dar cresc puternic in urmatorii doi ani formatele speciale.
Chiar daca nu scapam nici anul acesta de bannerele clasice, piata autohtona de publicitate on-line incepe sa dea semne ca va adopta modelul de promovare prin reclame video, spun principalii jucatori din industrie.

„Sunt convins ca segmentul de on-line video advertising (publicitate video pe internet) va creste anul acesta, mai ales datorita faptului ca reclama video e un format care ofera rezultate chiar de zeci de ori mai bune decat bannerele traditionale”, a declarat pentru „Financiarul” Sergiu Biris, fondatorul si managerul Trilulilu.ro. In general, in industrie vor avea o importanta mai mare campaniile neconventionale si proiectele speciale. „Diversitatea formatelor, dar si inovatia vor aduce eficienta in on-line”, a precizat Bogdan Gavrila, New Media Manager la Intact Interactive, cea mai tanara agentie din piata. „Anul acesta o sa descoperim un apetit pentru publicitatea video on-line”, a explicat el pentru „Financiarul”.
In mod sigur, nu vom scapa de bannere. „Bannerele vor fi in continuare cel mai important vehicul de promovare, insa celelalte formate vor avea o rata mare de crestere”, a spus Ionut Oprea, directorul IAB Romania si manager al agentiei de marketing on-line Standout. „Segmentul video ar putea creste anul acesta pe baza cresterii ofertei din pia-ta”, a subliniat el.

In Romania, cele mai frecvente campanii de promovare on-line sunt prin bannere, a declarat Calin Fusu, fondatorul si CEO-ul Neogen. „Anul acesta vor avea o cota importanta si proiectele speciale, care au o eficienta mai buna”, a spus el.

Articol apărut în www.financiarul.com.