Media

Despre leadership si antreprenoriat la Young Leaders Forum

Autor: Denisa Apostol
Publicaţie: www.wall-street.ro
Data apariţiei: 16.10.2008

A doua editie a Young Leaders Forum Forum a reunit ieri reprezentanti ai noului val de antreprenori din Romania fata in fata cu Todd Benjamin, unul dintre cei mai cunoscuti analisti CNN.

Evenimentul moderat de catre Todd Benjamin s-a centrat in jurul definitiei leaderhip-ului si la mutatiile pe care acesta le sufera odata cu evolutia societatii si a mediului de afaceri contemporan.

„I-am intrebat care este cel mai bun sfat pe care l-am putea da tinerilor lideri. Imi, amintesc, un rapuns pe cât de simplu pe atât de univeral valabil: Keep learning ! (Continua sa inveti! )”, a amintit Benjamin despre dialogurile sale cu cei mai mari oameni de afaceri din lume, printre care Jack Welch si Richard Branson.

Sergiu Oprescu, presedinte Alpha Bank Romania, a subliniat rolul important al echipei in succesul unui lider, Peter Liptak, CFO in cadrul ABB Romania a mizat mai mult pe factorul de control si cel decizional al leadership-ului, iar Septimiu Postelnicu, presedinte UniCredit Leasing, a subliniat rolul decisiv al dezvoltarii personale in cariera unui lider.

Marius Ghenea, presedinte PcFun.ro si cunoscut business angel in peisajul antreprenorial romanesc, a pus accent pe specializarea noilor lideri si antreprenori, spre deosebire de generatiile anterioare, dar si importanta selectarii echipei de start in afaceri.

La eveniment si-au subscris opiniile pertinente si Tudor Gabriel Bohalteanu, presedinte Exim Bank, Sony Mordechai, presedinte Global Eye, Sebastian Ghita presedinte Asesoft, seful AIESEC Mihai Tica si fondatorul Trilulilu, Sergiu Biris, care si-a expus modelul sau de afaceri si provocarile start-up-ului online.
Cititi mai multe despre leadership si antreprenoriat in contextul economic si politic actual in suplimentul Start-Up de luni, 20 octombrie.

Articol apărut în www.wall-street.ro.