Media

Un român a devenit milionar în euro cu un joc pe computer

Autor: www.evz.ro
Publicaţie: www.evz.ro
Data apariţiei: 21.05.2008

Un tânăr de 26 de ani din Bucureşti a făcut o afacere profitabilă lansând un joc de strategie on-line – Erepublik.com – care le oferă utilizatorilor faimă şi putere virtuală, scrie revista „Capital“.

Totul a pornit de la o idee pe care George Lemnaru, fondatorul, a avut-o în urmă cu doi ani, imediat după absolvirea facultăţii: „Într-o seară, m-am gândit că nu există un simulator politic, în care fiecare cetăţean să-şi poată crea un partid, să invite oameni în partidul său, să fie alegeri, să fie votat şi să îi voteze pe alţii“, explică el pentru „Capital“. După ce a schiţat simulatorul politic, s-a gândit şi la un modul economic, în care oamenii desfăşoară activităţi obişnuite: creează companii, plătesc taxe, angajează, încheie parteneriate sau cumpără ori vând produse.

Lemnaru estimează că până în 2009 jocul va avea peste 1,2 milioane de utilizatori activi. În acest moment, la 6 luni de la lansare, sunt 18.000 de jucători, cei mai mulţi suedezi şi spanioli. Mai mult, 95% din trafic fiind realizat în afara României.

Banii pentru proiect, circa 165.000 de euro, au fost furnizaţi de investitorul francez Alexis Bonte, cel care deţine şi pachetul de control la site-ul trilulilu.ro. Acesta deţine în momentul de faţă 75% din acţiunile Erepublik şi funcţia de director general.

Articol apărut în www.evz.ro.