Media

Viacom: angajatii YouTube contribuie la piraterie

Autor: www.financiarul.com
Publicaţie: www.financiarul.com
Data apariţiei: 15.07.2008

In cadrul procesului in care cere daune de un miliard de dolari pentru difuzarea clipurilor MTV pe YouTube fara acordul autorilor si fara plata drepturilor de autor, Viacom a cerut justitiei sa oblige Google sa dezvaluie care angajati au incarcat clipuri si au vizionat imagini incarcate ilegal, fara sa ia masuri. O miscare inteligenta a Viacom, dupa ce justitia a cerut Google sa ofere datele privind IP-urile utilizatorilor care au incarcat si au vazut clipurile pe YouTube.

Acest proces, daca este pierdut de Google si YouTube, ar putea insemna finalul industriei de video sharing, un astfel de continut fiind postat pe o multime de site-uri, printre care si Trilulilu.ro sau Neogen Video.

App Store: zece milioane de downloaduri

Magazinul on-line care permite descarcarea de aplicatii noi pentru iPhone al Apple a inregistrat zece milioane de downloaduri in primul weekend de la lansarea impreuna cu iPhone 3G.

Aplicatiile merg pe ambele feluri de telefoane, crescand functiile si aducand utilizatorilor diverse aplicatii pentru care erau familiarizati.

Articol apărut în www.financiarul.com.